Foto
Een mooie loopbaan heeft hij achter de rug. Hij was schepen, volksvertegenwoordiger, burgemeester, minister, gouverneur. Vandaag moet hij als Commissaris-Generaal de herdenking van 100 jaar WO1 voorbereiden voor de nationale regering.

Ik ben fier op wat mijn broer Paul heeft bereikt. Maar boven alles, wat hij aan titels heeft verzameld, is hij in de eerste plaats een mensenvriend gebleven, die graag aanwezig was en nog is bij hun feesten, op hun plechtigheden, waar zij feesten of rouwen, ... Naar hij zelf zegt was hij er graag nog eens ingevlogen. Maar hij is mijn eerste supporter geworden, die zijn steun ook open en bloot in mijn folder heeft neergeschreven. Ik ben daar blij en fier om. Niet iedereen kan zich dergelijke supporter dromen.

Ik citeer graag zijn steunbetuiging, zoals die ook in mijn folder te lezen is:

"De laatste maanden vroegen heel wat Ieperlingen spontaan of ik mijn politieke ervaring opnieuw ten dienste wilde stellen van de stad Ieper; ik had er wel zin in, maar tenslotte heb ik het niet gedaan.

Dit geeft mij de gelegenheid om voluit mijn steun te geven aan mijn broer Jan Breyne. Hij heeft in zich alle kwaliteiten, die een politieker volgens mij moet hebben: grote inzet en enorme ervaring in het stadsbestuuur, open en verdraagzaam, oprecht, onbaatzuchtig, sociaal bewogen. Velen kunnen getuigen dat hij voor de stad veel moeilijke dossiers heeft opgelost, bescheiden maar efficiënt, en 100 % loyaal. Hij ligt aan de basis van "Ieper Vredesstad", maar hij is in het stadsleven ook altijd een vredestichter geweest.
Geef hem uw voorkeurstem, hij verdient het. Hij staat nr. 28 op lijst CD&V-NVA.

Paul Breyne
Gewezen Burgemeester
Ere-Gouverneur"

(op de foto: een prettig moment met niks dan lachende gezichten: Prinses Mathilde, Paul en ik)
Leave a Reply.