Foto
D Day is in zicht ! Volgende zondag gaan we met zijn allen naar de stembus. Wie ernstig campagne heeft gevoerd zal een zucht slaken. Het was de eerste keer dat ik campagne voer, en ik heb er een bewondering aan overgehouden voor die kandidaten, die nu al voor de zoveelste keer in de arena treden. Telkens weer de batterijen opladen, het is niet aan iedereen gegeven. Ik heb al eens gezegd dat ik diegenen waardeer, die nog de moed hebben om zich in  de politiek te wagen. De publieke waardering is soms ver te zoeken en voor de poen moet zo een kandidaat-gemeenteraadslid het ook al niet doen.  

Wie campagne voert riskeert geconfronteerd te worden met minachting, onverschilligheid en soms ook vijandigheid. En toch vriendelijk blijven, het is en blijft een kunst in de beheersing. Het is zo gemakkelijk om op de beleidsvoerders te fulmineren, om hautain te verkondigen dat het allemaal zakkenvullers zijn en om luid te oreren dat ze niét gaan stemmen. Ze vergeten dat zoveel onderdrukte volkeren in het verleden gevochten hebben om op een democraische wijze te mogen en te kunnen stemmen. Hier is dat een vanzelfsprekendheid, maar daarom niet minder waardevol: de mogelijkheid om te kiezen, om je stem te laten horen, is één van de voornaamste hoekstenen van onze democratie. Gebruik dat recht, waarde twijfelaars !

Ik wens alle kandidaten op alle lijsten dan ook veel succes toe, maar uiteraard het meest aan de kandidaten op de lijst waarop ook mijn naam staat. Zondag valt het verdict en ik hoop dat het resultaat voor allen de verwachtingen mag overtreffen. Ook voor mezelf vanzelfsprekend, op die 28ste plaats op de lijst. En volgende week ben ik niet meer nummer 28, maar gewoon weer... Jan.
Leave a Reply.